En ovn produsert etter 1998 er rentbrennende og slipper ut 90% mindre partikler og gir 30% mer varme pr. kubbe. Det anbefales derfor å bruke en ovn av nyere dato.
OPPTENNING
- Tørr ved og opptenningsbriketter gir mindre aske
- Bygg opp bålet slik at det kommer luft mellom kubbene, tenn bålet fra toppen
- Fyr med god trekk. La gjerne ovnsdøren stå litt på gløtt til det har tatt ordentlig fyr (15-20 min)
TENK PÅ MILJØET
- Vær nøye med hva du putter i ovnen
- Unngå impregnert/malt virke, plast og søppel
- Bruk tørr ved
- Unngå jukse- / kosekubber – det kan bli for høy temperatur
- Fyrer du ekstremt kan skorstein / ovn ta skade
NORMAL FORBRENNING
- Normal fyring er når man har jevn avbrenning med ilegg ca annenhver time
- Brennkammeret bør ikke fylles mer enn 2/3
